Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@t-online.hu

Az
alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

  

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2006. évi 10. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.)    Az Alapítvány Konzultatív Fóruma soron következő ülését 2006. október 20-án tartja. A Fórum tájékoztatást kap a munkavédelem aktuális kérdéseiről, valamint a paritásos munkavédelmi testületek helyzetéről, továbbfejlesztésük feladatairól.

2.)    Honlapunk Munkabiztonság alfejezetében tájékozódhat a munkabalesetek 2006. II. negyedévi alakulásáról.

3.)    Az Érdekegyeztetés alfejezetben olvashatja az OÉT Munkavédelmi Bizottsága munkavállalói és munkaadói oldalának állásfoglalását.

4.)    Az ÁNTSz munkaegészségügyi feladatainak OMMF általi átvételéhez szükséges módosítandó jogszabályok jegyzékét honlapunk Jogszabály tervezetek alfejezetében olvashatja.

FIGYELEM! Változott a munkavédelemről szóló törvény.

        A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvénynek, valamint  a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvénynek a 2005. évi CLXXXI. törvénnyel módosított rendelkezései 2006. szeptember 1-jén hatályba léptek. Ettől az időponttól óvodákban, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményben és személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények közösségi helyiségeiben nem jelölhető ki dohányzóhely. Ezen túlmenően az iskolaszék is döntési jogot kapott arra, hogy az egész intézményt nemdohányzó intézménnyé nyilvánítsa, ebben az esetben az intézmény területén dohányzóhely egyáltalán nem jelölhető ki. Az új jogszabály a nemdohányzó munkahelyek kialakítására is lehetőséget biztosít.

Az Alapítvány nevében:

                                                                  Hartai Ferenc

 Hírlevelünkre fel- ill. leíratkozhat ide kattintva.