Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2011. évi 1. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.) 2011. I. félévében a VEGYIPROP Kft. és Alapítványunk folytatja a munkavédelmi képviselők képzését és továbbképzését.
A képzések és a soron következő országos fórum helyszínéről, időpontjáról és a jelentkezési lehetőségről honlapunk "Aktuális" és "Figyelemfelhívás" című fejezeteiben tájékozódhat.

2.) Az OMKT Kft. 2011. I. félévében induló képzéseiről (munkavédelmi szakmérnök, munkavédelmi szakember, OKJ-s képzések) honlapunk "Aktuális" és "Figyelemfelhívás" című fejezeteiben tájékozódhat.

Ülésezett az Alapítvány Konzultatív Fóruma.
A Fórumon részt vett és előadást tartott Dr. Bakos József, az OMMF elnöke.
A Fórumról szóló tájékoztatást honlapunk "Képviselői fórumok" című fejezetében tájékozódhat.

4.) 2011. jan. 1-től számos új munkavédelmet érintő jogszabály lépett hatályba. Az új jogszabályokról szóló tájékoztatást honlapunk "Figyelemfelhívás" című fejezetében olvashatja.

5.) A munkavédelmi tanácsadó szolgálat 2011. jan. 1. utáni elérhetőségét honlapunk "Figyelemfelhívás" című fejezetében találhatja meg.
A megyei és budapesti munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségek 2011. jan. 1. utáni címét és elérhetőségét az OMMF honlapjának (www.ommf.gov.hu) "Szervezet" c. fejezetében találhatja meg.

6.) Megjelent és hatályba lépett a 17/2010. (XI.25.) NFM rendelet a közlekedési, az informatikai és a postaügyi ágazathoz tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról. (A rendelet hatálya az 1. sz. melléklet szerint kiterjed többek között az emelőgép kezelők, targonca vezetők szakképesítésére, szakmai és vizsgakövetelményeire.)
A rendeletet - rendkívül nagy terjedelme miatt - honlapunkon nem közöljük. Megtalálható: www.magyarorszag.hu/Keresés/Jogszabályok.

A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

Hartai Ferenc