Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2010. évi 8. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.) 2010. szeptember 30-án ünnepélyesen felavatták a munkabalesetben megsérült és elhunyt dolgozók magyarországi emlékművét. Az emlékműről és az avatási ünnepségről honlapunk "Rendezvények" című fejezetében tudósítunk.

2.) Az OMMF nyilvánosságra hozta a munkabalesetek 2010. I. félévi alakulásáról szóló jelentést. A balesetek alakulásáról és a hatósági intézkedésekről honlapunk "Munkabiztonság" című fejezetében adunk tájékoztatást.

3.) A villamos berendezések teljes körű felülvizsgálatát végző személyekkel szemben támasztott követelményekről honlapunk "Munkabiztonság" című fejezetében az OMMF Tanácsadó Szolgálatától kapott eligazítás alapján adunk tájékoztatást.

Új elnök az OMMF élén. Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010. október 20. napjával az OMMF élére új elnököt nevezett ki dr. Bakos József személyében. Az új elnök kinevezéséről, valamint az OMMF és az OMFI hatályos alapító okiratáról az OMMF honlapján (www.ommf.gov.hu) tájékozódhat. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a 2009. évi munkavédelmi jellegű bírságok felhasználására meghirdetett pályázatot a nemzetgazdasági miniszter rendelkezése alapján az OMMF visszavonta.

5.) Az Európai Munkavédelmi Hét keretében országos munkavédelmi konferenciát tartottak "Európai kampány a biztonságos karbantartásról" címmel. Az országos konferenciáról honlapunk "Európai Unió" című fejezetében adunk tájékoztatást.

A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

Hartai Ferenc