Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@mvkepviselo.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2010. évi 7. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.) Munkavédelmi technikus képzés indul munkavédelmi képviselők számára. A képzést a Tűzmegelőzés Kft. tartja. A képzés részletes ismertetését és a részvételi feltételeket megtalálhatja honlapunk "Figyelemfelhívás" című fejezetében.

2.) Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) értesítetést küldött az Egészséges Munkahelyek kampány biztonságos karbantartásáról szóló szakaszának az elindításáról. A Jukka Takala igazgató által aláírt levelet és a biztonságos karbantartásról szóló tájékoztató anyagokat (88, 89, 90/HU FACTS) megtalálhatja honlapunk "Európai Unió" című fejezetében.

3.) Az OMMF részletes elemzést bocsájtott közre egyes súlyos balesetek bekövetkezésének körülményeiről és a felügyelői kivizsgálás tapasztalatairól, valamint az intézkedésekről. (1/2010. OMMF közlemény) A közleményt megtalálhatja honlapunk "Munkabiztonság" c. fejezetében. Javasoljuk, hogy a tapasztalatokat a munkavédelmi képviselők és munkavédelmi szakemberek hasznosítsák a munkabalesetek kivizsgálásában való részvételük alkalmával.

4.) A MUFOSZ Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szövetség elnöksége kezdeményezi a munkavédelmi szakemberek munkacsoportjainak, baráti köreinek, egyesületeinek összefogását. A kezdeményezést megtalálhatja honlapunk "Figyelemfelhívás" c. fejezetében.

5.) Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség elkészítette és nyilvánosságra hozta az "Új és újonnan felmerülő kockázatokról szóló európai vállalati felmérés"-t. (ESENER) Az összefoglaló jelentést megtekintheti honlapunk "Európai Unió" című fejezetében.

6.) Elkészült a munkabalesetben elhunyt és megsérült dolgozók emlékműve. Az emlékmű avatására 2010. szeptember 30-án 18 órakor kerül sor. Az avatási ünnepség meghívóját és programját, valamint az emlékmű megközelíthetőségét honlapunk "Aktuális" és "Figyelemfelhívás" c. fejezetében elhelyezett MEGHÍVÓ-ban olvashatja.

A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

Hartai Ferenc