Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: mvkepviselo@t-online.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

  

A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2007. évi 3. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.)    2007. június 7-8-án tartották meg a Munkavédelmi Képviselők XIII. Országos Fórumát. A Fórumról részletes tájékoztatást olvashat honlapunk „Képviselői Fórumok” fejezetében.

2.)    Ebben az évben is megemlékeztünk a munkabalesetben elhunyt, vagy megrokkant  munkavállalókról. A XII. Nemzetközi Emléknap központi rendezvényéről készült tájékoztatást honlapunk „Rendezvények” fejezetében tekintheti meg. Az ICN Magyarország Rt. Munkavédelmi Bizottsága is csatlakozott a kezdeményezéshez. Felhívását és a Részvénytársaság emlékhelyét szintén a „Rendezvények” fejezetben tekintheti meg.  

3.)    Az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége kampányt indított a váz- és izomrendszeri problémák megelőzésére. Ezzel a témával foglalkozik ebben az évben az „Európai Munkavédelmi Hét”.

Az Európai Munkavédelmi Hét június 4-én megtartott ünnepélyes megnyitójáról és a kampányról részéletes tájékoztatást olvashat honlapunk „Magyarországi Fókuszpont” fejezetében.

4.)    Az Európai Munkavédelmi Ügynökség  Kezdeményezés az Egészséges Munkahelyekért” 2007. évi kampányának nyitórendezvényéről és a további programjáról tájékozódhat honlapunk „Magyarországi Fókuszpont” fejezetében.

5.)    A hatályos jogszabályokat bemutató táblázat aktualizált változatát megtalálhatja honlapunk „Jogi Ismeretek” fejezetében.

6.)    Alapítványunk a 2007. év I. félévében tovább folytatta tájékozódását a munkavédelmi képviselet helyzetéről a gazdálkodó szervezeteknél. Tekintse meg honlapunk „Tapasztalatcsere” rovatát, ahol több, mint 50 munkavédelmi bizottság, paritásos munkavédelmi testület tevékenységébe nyerhet betekintést.

 

Kellemes nyarat kívánunk hírlevelünk minden olvasójának.

A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

 

Hartai Ferenc