Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@t-online.hu

Az
alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

 

 A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu) csatlakozó hírlevelünk 2007. évi 6. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.)    A munkavédelemről szóló törvény módosításáról szóló T/4305 számú törvényjavaslatot és annak indokolását honlapunk „ Rendelet tervezetek” című fejezetében olvashatja.

2.)    2007. I-III. negyedévében az előző év azonos időszakához képest csökkent a 3 napon túl gyógyuló munkabalesetek és a halálos munkabalesetek száma. A munkabalesetek alakulásáról, a munkabalesetekkel összefüggő felügyelői intézkedésekről, valamint a halálos munkabaleseteket előidéző körülményekről honlapunk „ Munkabiztonság” fejezetében tájékozódhat.

3.)    A 1081/2007. (X. 12.) Korm. határozattal jogutód nélkül megszüntetésre került a Munkavédelmi Kutatási Közalapítvány. A megszűnt Közalapítvány közfeladatait az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és annak részben önállóan gazdálkodó, részjogkörű költségvetési szerve, az Országos Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Intézet együttesen látja el a jövőben.

4.)    A „Szakemberek a munkavédelemért” soron következő rendezvényére 2007. December 13-án kerül sor. A rendezvény programjáról honlapunk „ Figyelemfelhívás ” fejezetében tájékozódhat. Ugyanitt megtalálhatja a jelentkezési lapot is.

5.)    Tekintse meg honlapunk „Tapasztalatcsere” rovatát, ahol már 70 gazdálkodó szervezetnél működő munkavédelmi képviselet, munkavédelmi bizottság, illetve paritásos munkavédelmi testület munkájáról tájékozódhat.

A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

Hartai Ferenc

 Hírlevelünkre fel- ill. leíratkozhat ide kattintva.