Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 321-1969, Fax: (36-1) 461-2485 E-mail: E-mail: alapitvany@t-online.hu

Az
alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Tisztelt Cím!

 

 A Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért honlapjához (www.mvkepviselo.hu)  csatlakozó hírlevelünk 2008. évi 1. számában a következőkről szeretnénk tájékoztatni:

1.)      Az Alapítvány Konzultatív Fóruma 2008. január 21-én ülést tartott. A Konzultatív Fórum előadói kiemelten foglalkoztak a munkavédelemről szóló törvény változásából adódó feladatokkal. Az ülésen elhangzottakról részletes beszámolót olvashat honlapunk „Képviselői fórumok” fejezetében.

Ugyanitt tudósítunk a paritásos testületek tagjainak 2007. II. félévében megtartott tanácskozásairól.

2.)      Honlapunk „Szabványosítás” fejezetében tájékoztatjuk a Nemzeti szabványok közzétételéről. Közöljük a közelmúltban megjelent tűz- és környezetvédelmi szabványok jegyzékét.

3.)      Megkezdte működését az OMMF Tanácsadó Szolgálata. A Tanácsadó Szolgálat elérhetőségéről tájékozódhat honlapunk „Munkabiztonság” fejezetében.

4.)      Alapítványunk és a Vegyiprop Kft. ebben az évben is folytatja a munkavédelmi képviselők képzését, munkavédelmi fórumokat szervez.

A képzések és a fórumok helyszínéről és időpontjáról tájékozódhat honlapunk „Aktuális” és „Figyelemfelhívás” fejezetében.

5.)      Honlapunk „Tapasztalatcsere” fejezetében folyamatosan közöljük az egyes gazdálkodó szervezeteknél működő munkavédelmi képviselők, bizottságok és a paritásos testületek működéséről szóló beszámolókat. Figyelmébe ajánljuk, hogy jelenleg több, mint 70 gazdálkodó szervezetnél működő képviselet munkáját ismerheti meg.

Összegezést olvashat a paritásos testületek működésével összefüggő tapasztalatokról.

6.)      Ebben az évben is – immár ötödik alkalommal – munkavédelmis bál lesz március 8-án. A bál helyszínéről, programjáról és a jelentkezés lehetőségéről tájékozódhat honlapunk „Figyelemfelhívás” fejezetében.

 

 A Munkavédelmi Képviselőkért Alapítvány nevében:

 Hartai Ferenc

 

 Hírlevelünkre fel- ill. leíratkozhat ide kattintva.