AKTUÁLIS, HÍREK
FIGYELEMFELHÍVÁS
RENDEZVÉNYEK
ÉRDEKEGYEZTETÉS
KÉPVISELŐI FÓRUMOK
EURÓPAI UNIÓ
JOGI ISMERETEK
MUNKABIZTONSÁG
MUNKAEGÉSZSÉGÜGY
KÉMIAI BIZTONSÁG
SZABVÁNYOSÍTÁS
BALESETBIZTOSÍTÁS
EGYÉNI VÉDŐESZKÖZ
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK

MAGYAR FÓKUSZPONT
TAPASZTALATCSERE
KÉRDÉSEK-VÁLASZOK
HÍRLEVÉL
KIADVÁNYOK, SEGÉDLETEK
KIADVÁNYOK, SEGÉDLETEK
KAPCSOLATOK

Intézmények
Folyóiratok
Civil kapcsolatok

JOGSZABÁLYOK
RENDELET-TERVEZETEK
ÜZLETI VILÁG
Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért
Székhelye: Budapest, 1068 Benczur u. 45. Telefon: 413-13-51, Fax: (36-1) 461-2485
E-mail: mvkepviselo@t-online.hu
Az alapítvány kuratóriumának elnöke: dr. Váró György

Figyelemfelhívás


FELHÍVÁSAz Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) tájékoztató anyagokat készít a 2010-2011. évi "Biztonságos karbantartás" kampány keretében, amihez örömmel fogadnának cikkeket a kampány második évében, azaz 2011-ben megjelenő Magazinhoz.

A 2010-2011. évi európai munkavédemi kampány témája a biztonságos karbantartás, így a Magazinnak a karbantartás munkavédelmi vonatkozásaival foglalkozó cikkeket fog tartalmazni, beleértve pl. a a karbantartás mint szogáltatás igénybevételét, a külső vállalkozóval végeztetett munkát, a tervezésen (épület és gépészet) keresztül megvalósuló megelőzést, az egészség és biztonság beépítését az irányítási/beszerzési rendszerbe, a karbantartás emberi tényezőit, példákat újító jellegű megoldásokra stb. A Magazin célja bemutatni, milyen széleskörű hatással van a karbantartás a munkahelyi egészségre és biztonságra, és hogy miképpen lehet kiküszöbölni, vagy legalábbis minimálisra csökkenteni a karbantartással összefüggő egészségi és biztonsági kockázatokat. A Magazin célközönsége karbantartással (is) foglalkozó műszaki szakemberek és vezetők, munkavédelmi szakemberek és műszaki területekkel foglalkozó kutatók.

A cikk 2000-3000 szó terjedelmű lehet, egyszerű Word formátumban (nem hasábokban). Illusztrációkat szívesen fogadnak (amennyiben jogtiszták), ezeket külön fájlban kell mellékelni. A Magazin angol nyelven kelenik meg.

Az EU-OSHA legkésőbb 2010. november 30-ig várja a közlésre szánt anyagokat. A cikkeket lehetőleg angol nyelven kérik (amennyiben ez problémát jelent, lépjenek kapcsolatba az EU-OSHA-val).
A cikkek először várhatóan az EU-OSHA honlapjának a karbantartással foglalkozó tematikus szekciójában jelennek meg, a Magazin nyomtatott formában a kampány záró rendezvényére, 2011. novemberére készül el.

Kérdés esetén közvetlenül megkereshetik a projekt vezetőjét, Sas Katalint a sas@osha.europa.eu címen, vagy az EU-OSHA magyarországi fókuszpontjának vezetőjét, Gádor Jánost a GadorJ@ommf.gov.hu címen vagy a 346-9454 telefonszámon.